Bonenschotel met tomaten-olijvensaus

In dit eenvoudige zomergerecht proef je de zon. Een of twee handenvol verse bonen, zongedroogde tomaten, hartige olijven: meer heb ik niet nodig om het zonnige zuiden op mijn bord te toveren. Wat polenta erbij? Goed idee! Glaasje wijn? Uiteraard!
Bereiding 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • zout
  • 150 g tuinbonen vers of diepvries
  • 250 g sperziebonen
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • 2-3 takjes bonenkruid of tijm

Instructions
 

  • Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de tuinbonen 1 minuut. Schep met een schuimspaan uit de pan in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Maak de sperziebonen schoon, voeg toe aan het kokende water en kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet af in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Dop de tuinbonen en voeg met de sperziebonen toe aan een kom.
  • Laat de zongedroogde tomaten en de olijven uitlekken en hak fijn. Pel de sjalot en snijd in dunne ringen. Meng alles met 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten, de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper tot een saus en schenk over de bonen. Pluk de kruiden, voeg toe en hussel door elkaar. De bonen zijn warm, lauwwarm en ook koud lekker.

Notes

Puur Vegan
Dit recept komt uit het boek Puur vegan, Anne-Katrin Weber