Vanille ijstaart met bosbessen

Bereiding 30 minuten
Rusttijd 3 uur
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • l vanille roomijs
  • 200 g bosbessen
  • 100 g geleisuiker
  • 4 el water
  • 200 g brownies in blokjes van 1½ cm
  • 1 el olie

Instructions
 

  • Laat 1 l van het ijs zacht worden in de koelkast. Breng de bessen met de suiker en 4 el water tegen de kook aan, roer af en toe om en laat 1 min koken. Pureer de bssen met een staafmixer en laat afkoelen.
  • Roer het ijs uit de koelkast goed door tot het soepel is en verdeel het over 2 kommen. Meng door één kom losjes de bessenpuree, door de tweede de stukken brownie. Neem de overige ½ l ijs uit de diepvries.
  • Bestrijk een cakevorm van 1½ l inhoud met wat olie en bekleed met plasticfolie. Schep het bosbessenijs onderin en strijk glad. Schep daarop het vanille-ijs, strijk weer glad. Eindig met het brownie-ijs. Zet de vorm minimaal 3 uur terug in de vriezer om op te stijven.
  • Stort de ijs uit de vorm. Houd hem desnoods heel kort onder de hete kraan. Serveer de ijstaart, bestrooid met wat verse blauwe bessen.