Zelf stoofperen maken? Dat doe je met gemak in de slowcooker! Dit fijne recept van Sabine Koning laat zien hoe je dat doet.
Ingredients
- 10 gieser wildeman stoofperen
- 250 ml rode wijn
- 750 ml druivensap
- 50 g donkere basterdsuiker
- 1 vanillestokje gehalveerd
- 2 steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
Voor het maizenapapje
- 1 el maizena
- 2 el water
Instructions
- Schil de stoofperen met een dunschiller en zet in de pot van de slowcooker.
- Roer de rode wijn, het druivensap en de basterdsuiker door elkaar en schenk bij de stoofpeertjes in de pot.
- Doe het vanillestokje, de steranijs, kaneelstokjes en kruidnagels bij de stoofperen in de pot en gaar de peertjes 6 uur op Low of 4,5 uur op High.
- Mocht je het lekker vinden dan kun je het sap inkoken en indikken. Dat gaat zo: schenk het sap van de stoofperen in een steelpannetje en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Maak een maizenapapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Voeg het maizenapapje toe aan het ingekookte sap en kook al roerend nog zo’n 5 minuten door, tot de saus begint in te dikken.
Notes
