Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 gele paprika’s
- 250 g champignons
- 400 g tomatenpulp
- 50 gr rucola
- 2 tl tomatenpuree
- 100 gr chorizo
- 250 gr tagliatelle
- zout
- zwarte peper
- olijfolie
- snuifje cayennepeper of chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
- Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Pers de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Hak de helft van de rucola grof.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook en tomatenpuree 2-3 min. op zacht vuur. Schep de champignons en paprika erbij en laat 4-5 min. stoven op zacht vuur, Voeg de tomatenpulp toe en laat nog 10 min zachtjes stoven
- Schik de chorizo op de bakplaat en schuif 8-10 min. in de oven. Laat afkoelen.
- Kook ondertussen de pasta al dente.
- Kruid met de cayennepeper, oregano, zout en zwarte peper. Schep dan ook de pasta en gehakte rucola eronder. Laat nog 2 min. doorwarmen.
- Verkruimel de chorizo in stukjes. Serveer de pasta en strooi de chorizocrumble erover. Werk af met de rest van de rucola. Smakelijk!
- TIP: Geen zin om de oven te gebruiken? Bak de chorizo voordat je de groenten gaat bakken, de olie van chorizo geeft dan extra smaak aan de groenten!
Opmerkingen
Bron: 15gram.be