Ingrediënten
- 6 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 7 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
- zout en peper
- 4 uitgebeende ribkarbonades ca. 600 g
- 1 kg aardappels
- 2 bio-citroenen
- 2 rode uien
- 150 g cherrytomaten
- 1 courgette ca. 300 g
- 100 g feta
- 75 g zwarte olijven
- 4 takjes dille
- 1 komkommer
- 300 g Griekse yoghurt
Bereiding
- Pel 2 teentjes knoflook en hak ze fijn. Was de rozemarijn en hak hem fijn. Roer de gehakte knoflook, de rozemarijn, 5 el olie, het citroensap, het paprikapoeder, de oregano, de tijm, zout en peper door elkaar. Dep de ribkarbonades droog. Verdeel de helft van de marinade over het vlees en laat ca. 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de aardappels en halveer ze naar grootte. Meng met de rest van de marinade en verdeel over een bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Was 1 citroen en snijd in dunne plakjes. Pel de uien en snijd in halve ringen. Was de tomaten en de courgette. Snijd de courgette in grove stukken. Verdeel het vlees, de ui, de citroenplakjes, de tomaten, de courgette en de overige, ongepelde teentjes knoflook over de bakplaat met de aardappels. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Bak nog ca. 20 minuten.
- Verbrokkel de feta. Verdeel met de olijven over de aardappels. Draai de ribkarbonades om en bak nog ca. 10 minuten, tot alles gaar is.
Voor de citroentzatziki
- Was 1 citroen en rasp de schil eraf. Pers de citroen uit. Was de dille en hak hem fijn. Was de komkommer, halveer hem en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof en roer hem door de yoghurt. Breng op smaak met de citroenschil, het -sap, de dille, zout en peper. Serveer alles samen.
Opmerkingen
Per portie: ca. 790 kcal | 56 g eiwit | 38 g vet | 55gkoolhydraten
Bron: Koken & Genieten