Hertenbiefstuk met kastanje-champignon-pepersaus

Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 hertenbiefstukken bij de slager
  • 1 el olijfolie + besprenkelen
  • zout en peper
  • 1 grote of 2 kleine sjalotjes fijn gesnipperd
  • 150 g kastanjechampignons in plakjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peperkorrels
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 4 el light crème fraîche
  • ½ tl dijonmosterd
  • 1 tl tijmblaadjes
  • friet om te serveren
  • salade om te serveren

Bereiding
 

  • Leg de biefstukken op een bord, besprenkel met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de biefstukken in ca. 3 minuten per zijde medium-rare in de hete pan. Leg ze op een bord, dek af en laat rusten.
  • Doe de sjalot en nog wat olie in het hete bakvet en bak 2-3 minuten, tot de sjalot zacht is. Voeg de kastanjechampignons toe bak op hoog vuur tot ze zacht en goudkleurig zijn. Roer de peper en de wijn erdoorheen en laat koken tot de wijn is verdampt. Voeg de bouillon toe en laat zachtjes koken tot hij tot de helft is ingekookt. Roer de crème fraîche en de mosterd erdoorheen en laat nog 3-4 minuten zachtjes koken. Roer de tijm erdoorheen.
  • Voeg vocht van het bord met de biefstukken toe aan de saus. Snijd de biefstukken in plakjes en serveer met friet en salade. Lepel de saus eroverheen.

Opmerkingen

Per portie: ca. 354 kcal 34 g eiwit · 18 g vet · 3 g koolhydraten
Bron: Foodies magazine