Groene peper roomsaus

Bereiding 20 minuten
Gang Saus & dressing
Porties 1 portie

Ingredients
  

  • 50 g boter
  • 1 sjalot zeer fijn gesnipperd
  • 380 ml vleesfond
  • 250 ml slagroom
  • 2 el groene peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 100 ml cognac optioneel

Instructions
 

  • Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat tot ⅓ inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus overhouden (per 8 personen). Dit duurt ca. 10 min.
  • Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

Notes

Bron: Allerhande