Aardappel-venkelgratin

Bereiding 15 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 el olijfolie
  • 1 venkel in heel dunne plakjes
  • 600 g bloemige aardappelen in heel dunne schijfjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • kneepje citroensap
  • 200 ml slagroom
  • 80 ml vermout of droge sherry
  • 50 ml melk
  • boter om in te vetten

Instructions
 

  • Vet een ovenschaal in.
  • Leg de aardappelen en de venkel in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout.
  • Pers de knoflook en verdeel tussen de lagen. Meng de slagroom, vermout, melk en citroensap en schenk erover. Bestrooi met de kaas en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak in de oven in ca. 45 min. gaar. Verwijder de laatste 10 min. de folie voor een knapperig korstje. Lekker met gebakken kabeljauw.