Ingredients
- 100 g sushirijst gekookt en afgekoeld
- 100 g gamba's rauw, grof gehakt
- 25 g verse gember fijn geraspt
- 1 teentje knoflook fijn geraspt
- 1 eidooier
- 2 el grof broodkruim
- 150 ml olie om te bakken
- sweet chilisaus
Instructions
- Meng de rijst met de gehakte gamba’s, de gember, de knoflook en de eidooier tot een plakkerig mengsel. Vorm met natte handen platte koekjes van het mengsel en wentel ze door het broodkruim.
- Verhit de olie in een ruime en leg er voorzichtig de rijstkoekjes in. Bak in ca. 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer de koekjes voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant ook krokant. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer met sweet chilisaus.
Notes
Per stuk: ca. 113 kcal
3 g eiwit, 6 g vet, 12 g koolhydraten Bron: Foodies magazine
3 g eiwit, 6 g vet, 12 g koolhydraten Bron: Foodies magazine