Ingrediënten
- 200 gr broccolini
- 75 gr edamame blik of diepvries
- 125 gr witte rijst
- 25 gr geroosterde pinda's
- 1 citroen
- 1 el pindakaas
- 1 el tahin
- 2 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1 teentje knoflook
- 200 gr fijngesneden kool
- 100 gr taugé
- olie
- chilivlokken
- zout
- zwarte peper
Bereiding
- Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Blancheer de broccolini 2 min. Schep uit het water.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel de rijst daarna onder koud water en laat goed uitlekken.
- Halveer de citroen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de broccolini en citroen met de snijkant naar beneden 3-4 min. op hoog vuur. Draai de broccolini regelmatig om. Schep uit de pan en houd warm.
- Pinda-sesamsaus: meng 1 el pindakaas met 1 el tahin, 1 el sojasaus, 1 tl honing, chilivlokken (optioneel) en een kneepje sap van de geroosterde citroen. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een vloeiende saus. Kruid met zwarte peper.
- Pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olie in de pan van de broccolini en voeg de rijst, knoflook, gesneden kool en taugé toe. Roerbak 2-3 min. Breng op smaak met 1 el sojasaus en zwarte peper. Roer de edamameboontjes erdoor.
- Schep de rijst op het bord. Schik de broccolini erop. Druppel de pinda- sesamsaus erover. Werk af met de pindanoten. Serveer de geroosterde citroen erbij. Smakelijk!
- TIP: Gebruik een grote pan. Je kan hier later ook de broccolini en rijst in bakken.
Opmerkingen
Bron: 15gram.be