Ingredients
- 16 ansjovisfilets
- 6 el extra vergine olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 el fijngesneden peterselie + wat extra blaadjes bladpeterselie
- 400 g verse tonijnfilet
- 2 lente-uitjes
- 80 g mosterdblad of rucola
- 1 rode ui in flinterdunne ringen
- 40 g kerstomaatjes gehalveerd
- 20 zwarte olijven
- paarse basilicum enkele blaadjes
- sap van ½ citroen
- 8 plakjes stokbrood schuin gesneden
Instructions
- Leg de ansjovisfilets in een diep bord. Besprenkel met 2 el olijfolie, pers de knoflook erboven uit. Bestrooi met de fijngesneden peterselie. Laat marineren tot gebruik.
- Bestrijk de tonijn met 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de tonijn ± 2 min. aan elke kant en rosé vanbinnen. Neem uit de pan en laat even rusten. Gril de lente-uitjes kort in de nog hete grillpan. Draai regelmatig om. Snijd de tonijn in plakjes en de lente-ui in drieën.
- Meng het mosterdblad met de rode ui, tomaatjes, zwarte olijven, blaadjes bladpeterselie, paarse basilicum en gemarineerde ansjovisfilets en breng op smaak met het citroensap.
- Bestrijk de plakjes stokbrood met de rest van de olijfolie, bestrooi met peper en zout en gril ze aan beide kanten goudbruin en krokant in de grillpan.
- Leg de salade, het stokbrood, de lente-ui en plakjes tonijn op de borden en serveer direct.
Notes
Bron: Delicious