Keukengerei
- bakspray
- wafelijzer
Ingredients
- 250 g gepofte aardappel geschild en grof gestampt
- 7 eieren waarvan 6 zeer vers en koud
- 60 g zelfrijzend bakmeel
- zout en peper
- 125 ml melk
- 100 g spinazie grof gehakt + extra
- 150 g chorizo zeer dun gesneden
- azijn
Instructions
- Meng de aardappel met 1 ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk en de spinazie toe en roer tot een grof beslag.
- Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op 1 kant wat schijfjes chorizo. Schep er direct een pollepel van het wafelbeslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en zet het vuur laag zodat het bijna kookt. Breek de 6 verse, koude eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in ijswater om verder garen te voorkomen, of serveer ze direct op de chorizo-wafels. Garneer met wat spinazieblaadjes.
Notes
Per portie: ca. 361 kcal 22 g eiwit · 22 g vet · 18 g koolhydraten