Salade Nicoise

Bereiding 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 eieren hardgekookt
  • 1 ui in ragfijne ringen
  • 100 g radijsjes in kleine stukjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 4 tomaten
  • 50 g gemengde sla
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tonijn op olijfolie 185 g
  • 100 g zwarte olijven
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wijnazijn

Instructions
 

  • Snijd de tomaten in 12 parten die je apart bewaart. Meng de sla met het basilicum, pers de knoflook erboven uit.
  • Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over 4 borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Verdeel de tonijn met wat olie uit het blikje over de groenten.
  • Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn.
  • Als laatste besprenkel je de salade met de olijfolie en de azijn. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.